Стриди с пъпеш

25/07/2017
"Стриди с пъпеш в едната ръка и чаша с просеко в другата - чувствате ли се като в Рая "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо231
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта ще сервираме стридите сурови, както и е най-препоръчителният начин за консумацията им, за да се насладим максимално на интензивния им вкус на море. Пъпешът само ще добави екзотична нотка и интересен привкус.

Най важно за този морски дар е той да бъде закупен от сигурно място и да е пресен. Задължително е и стридите да бъдат съхранени в хладилник, без да се отварят и покрити или леко заровени в много лед до момента на консумацията им.

1. Нарежете пъпеша на ситни кубчета, а лимоните на четвъртинки или половинки.

Пригответе си широко плато, в което да има място да разположите всичките 8, които са достатъчни за предястие на 4 човека. По желание може да натрошите леда и да го поставите на дъното на платото, а стридите да легнат разположени върху него за повече свежест и визия.

2. С нож за стриди или обикновено малко ножче, внимателно разтворете всяка от тях и положете върху леда или направо в чинията. Внимавайте да не нараните пръстите си, тъй като по повърхността на черупката има доста остри части.

3. Поставете върху всяка отворена стрида парченца от пъпеша и гарнирайте с лимон, който изстисквайте отгоре преди да изсърбате вътрешността.

Насладете се на стридите с чаша шампанско или друго пенливо вино (Просеко, Кава).

Добър апетит!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар