Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Леща с индийски подправки

Леща с индийски подправки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Леща с индийски подправки1 / 2
03/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Само ароматът на тази леща може да ви накара да забравите за пържолите!"

Необходими Продукти

  • леща - 200 г
  • чушки - 1 червена
  • домати - 1 брой
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • куркума - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2ч.л. на зърна
  • джинджифил - 1/4 ч.л. смлян
  • олио - 8 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете ситно нарязания лук, чесън и чушка. След като се запържат добавете всички подправки и запържете още малко с тях.

Прибавете предварително почистената и измита леща и точно 800 мл гореща вода.

Обелете и пасирайте домата и прибавете и него към лещата.

Овкусете със сол и оставете да се вари до готовност на лещата. Получава се изключително вкусна, ароматна и гъста леща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
511
48
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Beibora
Beibora
Не сложихме джинджифил (нямахме), но стана уникална!
28.08.2013 09:12
3
Деси
Деси
Аз не бих могла сякаш да правя леща и да не сменя 2 пъти водата й.
11.03.2013 13:31
2
Злати
Злати
аз пропуснах кимиона, защото не го обичаме :)
04.09.2012 15:22
1