Gotvach.bg»Рецепти»Подправки и заготовки»Гарам масала - индийски микс от подправки

Гарам масала - индийски микс от подправки

Гарам масала - индийски микс от подправки
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Вече и във вашия дом - вижте как се приготвя Гарам масала - прословутият индийски микс от подправки"

Необходими Продукти

  • кориандър - 4 с.л. семена
  • кимион - 2 с.л. семена
  • черен пипер - 2 с.л., на зърна
  • кардамон - 2 ч.л. семена
  • карамфил - 1 ч.л., цял
  • канела - 2 бр. пръчици по 5 см
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвят се за седмици или месеци напред, загряват организма. Буквално означава горещи подправки. Тази смес от смлени сладки подправки се добавя към ястието в края на готвенето, понякога непосредствено преди сервиране – има много разновидности.

Смесете и всички подправки и ги съхранявайте на хладно, сухо и тъмно място – в затворен буркан. Преди употреба размесете подправките!

Приготвяне:

Всяка подправка запечете отделно в сух тиган, като енергично разклащате до потъмняване и добиете мирис на препечено. След изпичането им ги смесете и смелете заедно в електрическа кафемелачка.

Миксът Гарам Масала съдържа: калций, желязо, калий, цинк, имайки предвид различните подправки, влизащи в състава ѝ.

Традиционна ориенталска автентична смес, известна в Индия, колкото кърито!

Използвайте тази вълшебна комбинация от подправки и ароматът и вкусът на Индия ще Ви завладеят.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: