Миди с дългозърнест ориз

26/07/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо619
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите ги почистваме от мустачките и с помощта на телена четка ги измиваме добре под течаща вода. Ако има отворени и счупени ги изхвърляме.

В дълбока тенджера смесваме чесъна, виното, целината, нарязана на дребно, зеления лук, също нарязан на дребно, олиото, черен пипер и сол.

Прибавяме към тях мидите и ги готвим на слаб огън около 5-6 минути, като от време на време ги разбъркваме. Готови са мидите, след като се отворят.

След като сме приготвили мидите пристъпваме към готвене на ориза.

Изчистваме и измиваме 1 ч.ч. дългозърнест ориз. В подходяща тенджера слагаме бульона от мидите/при мен излезе 2 ч.чаши/и още 4 ч.ч. гореща вода, така че да стане в съотношение 1:6.

Включваме котлона на най-ниска степен и варим до готовност. След което в гевгир измиваме под течаща вода ориза.

Аранжираме чиниите, като в средата слагаме ориза и около него мидите.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар