Свинско на сач - Шарения

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Свинско на сач - Шарения3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Този сач е истинска красота за очите, а много лесно се превръща и в наслада за небцето"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 6 бр. вратни пържоли
  • моркови - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр. /дребни/
  • лук - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 2 бр. /червена и зелена/
  • печурки - 3 бр. /едри/
  • круши - 2 бр. твърди /зелени и малки/
  • сливи - 10 бр. жълти /дребни/
  • домати - 2 бр.
  • чубрица - 3 стръка прясна
  • сол
  • олио
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на късчета и се напръсква със олио и соев сос, обърква се и се оставя да престои около час.

Сачът се загрява на котлона добре с 4-5 с.л. олио и в него се пуска месото да се запържи. Разбърква се и се готви около 20 мин. Като се зачерви, месото се изважда в една тава.

Докато се готви месото, приготвяме следващия продукт и така до края.

Морковите срязах на половина и всяка половинка на резенчета по дължина. По същия начин и двете съвсем млади тиквички. Пусках ги в сача след месото.

Изпържват се последователно и поотделно морковите, тиквичките, пиперките и се изваждат в тавата при месото. Зеленчуците се пържат по 4-5 минути и това е достатъчно, за да са готови - хем не са сурови, хем са леко хрупкави.

Слага се да се пържи и лукът, нарязан на шайби и след малко при него се пускат и 2-3 скилидки чесън на шайби. Като се извади лука, идва ред на гъбите, нарязани на резени. Всички зеленчуци се овкусяват с малко сол и смлян черен пипер.

Крушите се нарязват на по 5-6 филийки и те се глазират в сача, а накрая и няколко жълти леко кисели дребни сливи да се пукнат. Плодовете се изваждат в отделна чиния.

Накрая се запържват и двата домата, нарязани на филийки, като се обръщат от двете страни до лек загар и докато поомекнат. Поръсват се с малко сол и прясна чубрица. Внимателно се изваждат в чиния. Месото се разбърква в тавата с тиквичките, пиперките, моркова, гъбите и лука.

Половината се връща в сача, докато е още горещ, пускат се по няколко сливи, резенчета круша и домати, а след това другата част от месото със зеленчуците и пак круша, сливи и домати.

Свинското на сач - Шарения е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: