Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Сладкиш с череши и боровинки

Сладкиш с череши и боровинки

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Сладкиш с череши и боровинки
Снимка: marcheva14
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Неустоимо ароматен и вкусен плодов сладкиш с череши и боровинки - отива в списъка с любими рецепти веднага"

Необходими Продукти

  • масло - 150 г меко
  • брашно - 220 г бяло
  • бакпулвер - 1 1/2 ч.л.
  • захар - 200 г
  • сол - 1/4 ч.л.
  • яйца - 1 бр. L
  • прясно мляко - 120 мл
  • ванилия - 2 бр
  • череши - 300 г
  • боровинки - 100 г
  • нишесте - 1 ч.л. царевично
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна: 180 градуса за 10 минути и 160 градуса за около 45-50 минути; Форма, леко намаслена и покрита с хартия за печене, с диаметър 24-26 см.

Брашното се пресява с бакпулвера и солта. В купата на миксера или ръчен такъв се разбива маслото със захарта до побеляване. Добавят се ванилията и яйцето. Разбива се до еднородна смес.

Добавя се брашното на три пъти, като се редува с прясното мляко на два пъти, като се завършва с брашно. Разбива се на ниска скорос на миксера до пухкава и гладка смес. Тестото се изсипва във формата. Заглажда се.

Почистените череши се посипват с 1 ч. л. нишесте, разбъркват се и се подреждат на случаен принцип отгоре върху тестото, а между тях се поставят боровинки.

Пече се на 180 градуса за 10 минути, а след това на 160 градуса за около 45-50 мин.

Забележка: Разкошен бърз и непретенциозен пай. Поднася се на тортени парчета, поръсен с пудра захар по желание, леко топъл, с топка сметана или сладолед.

Сладкишът с череши и боровинки е страхотен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: