Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Бирени мезета»Пържени калмари с корнфлейкс

Пържени калмари с корнфлейкс

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Пържени калмари с корнфлейкс2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Хрупкави и апетитни, направо си плачат за по чашка с приятели"

Необходими Продукти

  • калмари - 4 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • корнфлейкс - 1 ч.ч.
  • сол - 2 - 3 щипки
  • олио - 7 - 8 с.л.
  • гарнитура
  • праз - 1 бр
  • сирене - 200 г
  • майонеза - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • доматен сос - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замразените туби калмари се размразяват и се измиват. Острието на ножа се прокарва внимателно и се отделя външната ципа, която е като целофан.

Отстранява се и вътрешната роговична ивичка. Тубите се нарязват на шайби по 1 см. и се подсушават. Поръсват се със сол и с щипка черен пипер.

Корнфлейксът се натрошава на ситно. Това може да се направи, като гранулите се сипят върху парче хартия и с помощта на точилката като се мине по тях се начупват.

Всяка шайба се овалва в брашно, потапя се в разбито яйце, предварително смесено с трохите от корнфлейкс.

Олиото се сгорещява в тиган с незалепващо покритие. Калмарите се изпържват, като се пускат по 5-6 броя. Обръщат се от двете страни и биреното мезе е готово за 2-3 минути.

Приготвяне на гарнитурата:

От един праз лук се изрязват няколко резенчета. Всяко колелце може да стане фунийка. За целта с пръст се притиска в средата и се избутват вътрешните пръстенчета така, че да се получи формата на фунийка.

В купичка се стрива бучка сирене. Разбърква се заедно със смес от майонеза, сметана и лъжичка доматен сос. Подправя се с щипка черен пипер.

Празените фунийки се напълват с тази плънка. В нея може да се сложи и накълцан пресен копър.

Пържените калмари с корнфлейкс са страхотни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: