Пилешки воденички с масло и чесън

28/07/2017
"Кой би предположил, че нещо толкова простичко може да е така вкусно!"
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо77 739
  • Преглеждания за месеца6365
  • Преглеждания за седмицата1723
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • пилешки воденички - 500 г
  • масло - 80 г
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер
  • сол
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • универсална подправка - пикантина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме воденичките и ги измиваме. В тенджера поставяме готовите измити воденички с малко вода - колкото да се покрият. Започнат ли да завират ги отстраняваме от огъня.

Измиваме ги, наливаме отново вода с малко сол и ги оставяме да се сварят напълно. Когато са готови, ги изцеждаме.

Почистваме чесъна и го счукваме в хаванче. Смесваме го с балсамовия оцет. Готовата смес разбъркваме много добре.

В тиган разтопяваме маслото и го нагорещяваме. Изсипваме воденичките и ги оставяме да се готвят, докато хванат загар. Слагаме черния пипер и поръсваме с пикантината. Разбъркваме. Изсипваме чесъна и разбъркваме отново.

Премахваме от котлона. Сервираме така или по желание с подходяща гарнитура.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Светла Илиева
Станаха супер! Благодаря !
0
0