Кейк с череши и яйца

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Кейк с череши и яйца1 / 2
05/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10-12 парчета

Необходими Продукти

  • масло - 100 г меко
  • захар - 1 ч.ч.
  • череши - 500 г череши без костилки
  • прясно мляко - 60 мл
  • яйца - 3 броя, по - големи
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • лимони - 1
  • за отгоре
  • масло - 30 г разтопено
  • кафява захар - 2 с.л.
  • захар - 30 г
  • брашно - 50 г
  • канела - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото и захарта до гладък и пухкав крем. Добавете при непрекъснато разбиване яйцата едно по едно.

Долейте постепенно млякото, сока и кората на лимона и пресятото брашно с бакпулвера.

Накрая разбърквайте с дървена лъжица до хомогенност.

Сипете сместа в малка подмазнена и леко набрашнена форма. Загладете леко и напъхайте почистените череши отгоре.

Смесете 30 г масло, кафявата захар, брашното и малко канела. С тези трохи поръсете отгоре кейка.

Сложете го да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 30-40 минути.

Към края проверете дали кейкът с череши е изпечен, като забучите клечка за зъби. Печете, докато клечицата излезе суха.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Алис
Алис
Кейкът стана много вкусен, приготвя се лесно и бързо, но моля ви, добавете лимона в съставките, и мен ми изненада този лимон, докато подготвях сместа.
21.06.2013 16:21
валя
валя
къде изобщо в продуктите видяхте лимон ,така никой няма да ви пробва рецептата
26.05.2013 19:44