Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк с праскови и череши

Кейк с праскови и череши

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Кейк с праскови и череши
Снимка: Марияна
1 / 4
09/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Въобще не ни канете на кафе, ако не сте приготвили покрай него и кейк с праскови и череши"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ½ ч.ч. тип 650
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • яйца - 1 бр. голямо
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • череши - 15 бр. месести едри
  • праскови - 2 бр. твърди
  • бакпулвер - 1 бр. 15 г на Belbake
  • масло - 2 с.л. за намазване
  • брашно - за набрашняване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме плодовете и ги почистваме от костилките. Режем прасковата на дребни парченца. Ползваме зрели, но твърди праскови, не воднисти.

Черешите режем на дребни парченца. Черешите, които използвах, са едри и месести. Смесваме плодовете. Пресяваме брашното с бакпулвера със сито в съд.

Вадим яйцето и киселото мляко на стайна температура. В купа слагаме яйцето и захарта и разбиваме с миксера много добре. Добавяме олиото и киселото мляко и пак разбиваме.

Постепенно слагаме брашното и разбиваме много добре. Добавяме плодовете и объркваме с лъжица всичко.

Мажем форма с диаметър 25-26 см. с масло и набрашняваме. Заглаждаме кашата с лъжица отгоре.

Печем кекса в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Печем около 30 мин. Като изстине режем на 12 триъгълници.

Кейкът с праскови и череши е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: