Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Бургер с бекон и барбекю сос

Бургер с бекон и барбекю сос

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Бургер с бекон и барбекю сос
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Домашно приготвеният бургер с апетитен бекон е сбъдната фантазия"

Необходими Продукти

  • кайма - 250 г
  • сос уорчестър - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л пушен
  • сос чили - 1 ч.л
  • кимион - 1/2 ч.л
  • черен пипер - 1/2 ч.л
  • за сервиране
  • барбекю сос - 6 с.л
  • домати - 1 бр. нарязан на кръгчета
  • бекон - 6 тънки слайса
  • питки за бургери - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с подправките. С ръце месете докато се смесят всички съставки.

Оформете 2 големи плоски кюфтета. Поставете ги в чиния като ги намажете със зехтин.

Загрейте барбекюто на силна температура. Изпечете слайсовете бекон до покафеняване, като ги обърнете веднъж.

Поставете бургерите на барбекюто и печете за около 8 мин. от всяка страна до готовност. Не натискайте бургерите с шпатула, за да не изтекат вкусните сокове.

Срежете питките за бургер през средата и запечете долната част за няколко минути на барбекюто.

Оформете бургера, като намажете с барбекю сос долната част на питката, поставете изпечения бургер, кръгче домат, изпечен бекон и горната част на питката.

Бургерът с бекон и барбекю сос е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: