Начин на приготвяне
Смесете маскарпонето със заквасената сметана, ванилията и захарта. Разбийте на гладък, хомогенен крем.
Междувременно разтворете желатина в малко студена вода и го оставете 10 минути да набъбне. При готовност го разтопете на водна баня или за секунди в микровълнова.
Добавете го към маскарпонения крем и разбъркайте хубаво. Покрийте дъното и стените на форма за кекс или терин със свежо фолио, като оставите висящи краища.
Сипете половината крем и го разпределете равномерно. Потопете 4 бишкоти в прясното мляко и ги разпределете по дължина във формата върху крема.
Отгоре наредете част от къпините. Покрийте с останалия крем. Отгоре подредете останалите потопени в мляко бишкоти плътно като блат.
Покрийте с висящите краища на свежото фолио и приберете в хладилника за около 4 часа. При готовност извадете. Премахнете фолиото и украсете с останалите къпини.
Рецептата е адаптирана от Йоли.
Теринът с къпини е готов.