Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Гювеч със зеленчуци и джанки

Гювеч със зеленчуци и джанки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Гювеч със зеленчуци и джанки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6-7

Необходими Продукти

  • картофи - 700 г картофи, пресни, може и стари
  • тиквички - 1 брой
  • патладжани - 1 брой
  • моркови - 3 - 4 броя
  • домати - 2 броя
  • червени чушки - 2 броя
  • гъби - 10 броя
  • люти чушки - 2 броя, по желание
  • джанки - 10 броя леко сладки
  • бяло вино - 150 мл
  • олио - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • копър
  • дафинов лист - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се почистват и измиват. Патладжаните се режат на кубчета и се посоляват предварително, за да се отцедят от горчивината им. След това се измиват и подсушават.

Картофите и гъбите може да оставите цели или да разполовите. Нарежете всички останали зеленчуци на парчета.

Сипете мазнина в гювеч и добавете зеленчуците, джанките и по желание цели люти чушки.

Объркайте леко със сол, черен пипер, двете дафинови листа, и магданоз и копър на вкус. Залейте с виното, още малко олио.

Сложете капака на гювеча и пъхнете да се пече за 1 час и 30 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: