Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Мармалад от круши и джанки

Мармалад от круши и джанки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Мармалад от круши и джанки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6 бурканчета
"И като пораснем обикаляме джанките, но не за да ги берем, а заради пустия вкусен мармалад от джанки и круши"

Необходими Продукти

  • круши - 2 кг
  • джанки - около 600 г
  • захар - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре крушите и джанките, като махнете костилките им. Сипете ги в тенджера и долейте малко вода. Сложете на котлона да се варят, докато много добре омекнат (за около 35 минути).

След това претрийте плодовете през цедка или много добре и пасирайте. Сложете плодовото пюре със захарта пак на котлона.

Бъркайте, докато се сгъсти, на не много силен котлон. За да проверите гъстотата, капнете капка от мармалада върху порцеланова чиния. Ако не се разтича, мармаладът от круши и джанки е готов.

Насипете готовия мармалад в сухи бурканчета, затворете плътно с капачки и ги обърнете. Може и да стерилизирате мармалада за 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: