Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бирени мезета»Джинджифилови пилешки крилца на барбекю

Джинджифилови пилешки крилца на барбекю

Джинджифилови пилешки крилца на барбекю
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сочни и пикантни - какво повече да искаш?"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • олио - 100 мл
  • соев сос - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • мед - 1 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се пилешките крилца, тези, които са по-големи, се разделят на две части, да се получат малки бутчета.

В купа смесваме олиото, прибавят се соевият сос, медът, червен и черен пипер, малко сол и накрая добавяме подправките риган, мащерка и джинджифил на прах.

Разбърква се добре марината и с нея се намазват пилешките крилца, поставени в купа, която се покрива с прозрачно фолио, и оставяме в хладилника за 3-4 часа да поемат марината и аромата на подправките.

Загрява се барбекю с дървени въглища, предварително скарата се намазва с мазнина, най-добре парче сланина.

Нареждат се пилешките крилца и печем от двете страни до готовност. Накрая върху скарата препичаме филийки хляб и сервираме джинджифиловите крилца със свежа салата.

Уникално вкусно бирено мезе, време е за бира!

Джинджифиловите пилешки крилца на барбекю са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: