Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Огретен ала Венеция

Огретен ала Венеция

Incheto KostadinovaIncheto Kostadinova
Новак
107117
Огретен ала Венеция2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • картофи - 1.5 кг
  • сирене - 150 - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - щипка
  • кашкавал
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се нарязват на колела, измиват се и са слагат в тавичка. Осоляват се добре, разбъркват се и се поливат с 4-5 с.л. олио.

Сипва се малко вода, но да не ги покрива, и се слагат във фурната на 200 градуса.

След 20 мин. се разбъркват и трябва да са полуготови, тогава се натрошава сиренето, яйцата, прясното мляко и щипка черен пипер, разбъркват се и с тях се заливат картофите.

Пече се още 10-15 минути, докато огретенът хване коричка.

Малко преди да са напълно готови, се слага настърганият кашкавал и галетата.

Огретенът ала Венеция е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: