Начин на приготвяне
Маята се разтваря в млякото и водата. Слагат се останалите указани съставки и само 2 ч.ч. от брашното.
Бърка се и постепенно започва да се меси тесто, като се добавя останалата част брашно. Полученото тесто се поставя в намаслен дълбок съд и се оставя да бухне за около час и половина.
Отделно се разбива маслото и към него се добавят всички други съставки за пълнежа. Разбърква се и получената смес се слага на хладно.
Тестото се вади и се удря с юмрук. Разточва се върху набрашнена повърхност, като трябва да добие правоъгълна форма. Отгоре се реди плънката и тестото се завива на руло. Прехвърля се в намаслена тава, като получилата се гънка трябва да се пада отдолу.
След това по дължината му се прави разрез и образувалите се две ленти се усукват хлабаво помежду си. Оформя се венец, а двата края се прищипват.
Така приготвеното тестено изделие се оставя да втаса още малко и след това се пече в загрята на 180 градуса фурна поне 30 минути.
После се охлажда на решетка и се залива с глазура, приготвена от смесените вода, лимонов сок и пудра захар.