Начин на приготвяне
Овкусяваме бялото месо – пилешки филенца, със сол и черен пипер на вкус.
Слагаме 5 с.л. олио в тиган да се сгрее и запържваме от двете страни филенцата. Слагаме 4-5 с.л. от олиото в тенджера да се загрее.
Лукът се нарязва ситно и се задушава в олиото. Гъбите се нарязват и се слагат при лука. Долива се гореща вода да покрие гъбите и се разбърква.
Задушаваме гъбите с лука. Овкусяваме с черен пипер на вкус и сол. Прибавят се червеният пипер и се разбърква. Долива се още гореща вода.
2 с.л. брашно размиваме в чаша с малко вода и я прибавяме към ястието.
Слагаме филенцата вътре и оставяме да се готви. Често разбъркваме, докато ври на тих огън.
Накрая се слага сухият джоджен.