Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Каши»Каша с пилешки филенца и пресни гъби

Каша с пилешки филенца и пресни гъби

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Каша с пилешки филенца и пресни гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • печурки - 300 гпресни гъби
  • лук - 1 глава
  • олио - 10 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сух джоджен - на вкус
  • брашно - 2 с.л.
  • бяло месо - 5 бр. малки филенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме бялото месопилешки филенца, със сол и черен пипер на вкус.

Слагаме 5 с.л. олио в тиган да се сгрее и запържваме от двете страни филенцата. Слагаме 4-5 с.л. от олиото в тенджера да се загрее.

Лукът се нарязва ситно и се задушава в олиото. Гъбите се нарязват и се слагат при лука. Долива се гореща вода да покрие гъбите и се разбърква.

Задушаваме гъбите с лука. Овкусяваме с черен пипер на вкус и сол. Прибавят се червеният пипер и се разбърква. Долива се още гореща вода.

2 с.л. брашно размиваме в чаша с малко вода и я прибавяме към ястието.

Слагаме филенцата вътре и оставяме да се готви. Често разбъркваме, докато ври на тих огън.

Накрая се слага сухият джоджен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: