Начин на приготвяне
Нарязваме пилешкото филе на едри парчета и го запържваме в сгорещеното олио от двете страни за около 5-6 минути. Изваждаме го и в същата мазнина слагаме лука.
Измиваме и почистваме хубаво печурките. Нарязваме ги на едри парчета и ги слагаме при лука да се задушат, като сипваме и малко водичка (около 150 мл). Прибавяме нарязания морков.
Обелваме доматите и ги нарязваме на дребно и ги слагаме и тях при гъбите. Измития ориз прибавяме към останалите продукти и поръсваме с подправките - червен пипер, черен пипер, сол и наситнен джоджен. Разбъркваме всичко добре.
Подреждаме пилешките филенца между задушаващите се продукти, наливаме топлата вода и оставяме така на котлона да покъкри за десетина минути, след което слагаме тавичката с яденето в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути до готовност.
Коментари