Пиле Франсез

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Пиле Франсез
Снимка: Величка Щърбанова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Това пиле не просто ухае, то говори на езика на любовта и ви приканва да го опитате"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 1 цяла пеперуда /около 400 г/
  • сол - щипка
  • черен пипер - щипка
  • натурално нишесте - за овалване
  • олио - 150 г за пържене
  • за панировка
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 китка
  • пармезан - 2 с.л. настърган на ситно ренде
  • сол - щипка
  • за соса
  • масло - 50 г
  • бяло вино - 150 мл
  • лимон - 1/2 бр.
  • мед - 1 к.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - щипка
  • сол - щипка
  • натурално нишесте - 1 малка лъжичка за сгъстяване на соса
  • за гарнитура
  • задушен ориз - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се разделя на две и от всяка половина се оформят общо две по-малки пеперуди. Покриват се с фолио и се дооформят с чук за месо. Не трябва да са прекалено тънки! Овкусяват се съвсем леко с черен пипер и сол. Овалват се в нишестето.

Следва да се подготви панировката.

Разбиват се двете яйца, прибавят се накълцаните на ситно магданозени листенца, настърганият пармезан и щипка сол. Разбъркваме добре. Потапяме филетата в сместа и пържим на умерено силен огън до 90% готовност.

В тиган слагаме малко от мазнината, в която са пържени филетата, и намачканите скилидки чесън. Добавя се маслото, бялото вино, сока от половинка лимон, мед, черен пипер, сол и малко вода. Оставяме соса да поври и сгъстяваме леко със разбитото с малко вода нишесте.

Пускаме полуизпържените филета във соса за около 2-3 минути до цялостната им готовност.

Ястието се сервира горещо, гарнирано със задушен ориз (може да ползвате и друга топла гарнитура по ваш вкус), сос и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: