Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с тиквички и моркови

Мусака с тиквички и моркови

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Мусака с тиквички и моркови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Да вдигнат ръка и донесат празни чинии всички почитатели на постаната мусака"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 - 3 броя
  • моркови - 4 броя
  • ориз - 1 ч.ч. бланширан
  • лук - 1 - 2 глави
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 1/2 ч.ч. настърган
  • копър - 1 - 2 с.л. скълцан
  • къри - 1 - 2 ч.л.
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги нарежете - лука на филии, тиквичките на кубчета, а морковите се настъргват.

Загрейте малко олио или зехтин в тиган и запържете заедно лука, морковите и тиквичките за 5 минути.

Добавете ориза и разбъркайте добре. Овкусете със сол, къри и сипете сместа в подмазнена тавичка.

Излейте чаша вода в тигана, за да деглазирайте съда. Сипете тази течност върху мусаката и долейте още 1 и 1/2 ч.ч. вода.

Сложете мусаката да се пече пече 30-40 минути в умерено загряна фурна. Разбийте яйцата заедно с киселото мляко и разбъркайте с 1 с.л. олио.

Полейте накрая мусаката с тиквички и моркови със заливката, поръсете със ситно нарязания копър и настърган кашкавал.

Върнете мусаката да се пече до готовност на заливката за около 10 минути. Поднесете муската с тиквички и моркови охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Иву
Иву
невероятна рецепта, много бързо ми стана любимо ястие...лесно е за приготвяне и адски вкусно вече 3-ти път го правя дайе добавям гъби (различни, слаках и пачи крак и кладница) става чуднично...браво за таз рецепта...
06.12.2012 18:02