Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени тиквички»Пухкави панирани тиквички

Пухкави панирани тиквички

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Пухкави панирани тиквички5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Страхотни тиквички, на които не можем да устоим"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 - 1.5 кг
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • брашно - около 1 и 1/2 ч.ч или колкото поеме
  • сол - 3 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате тиквичките и ги обелвате с картофобелачка. Нарязвате тиквичките на колелца със средна дебелина до 2 см.

Осолявате ги и добре разбърквате. Аз ги оставих в тава, като тавата бе леко под наклон.

Нека престоят 20 мин., да пуснат вода. След това разбивате яйцата с щипка сол. За разбиването аз ползвах тел.

Постепенно добавяйте брашното, сместа трябва да наподоби гъста смес, по-гъста и от кексово тесто. Идеята за тази гъста смес е да може лесно да полепне по тиквичките. Много по-лесно е отколкото продуктите да са поотделно, а и става много по-плътна панировка.

Слагате олио в тиган да се нагорещи, а вие сложете няколко колелца в сместа. След като е добре загрята мазнината, слагате вече потопените в сместа тиквички да се пържат до златисто от двете страни.

След като извадя вече изпържените тиквички, винаги слагам кухненска хартия в купата, за да може да се отцедят от мазнината.

Ако обичате сос към тях, можете да си направите млечен сос с чесън.

Пухкавите панирани тиквички са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: