Панирани тиквички с галета

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Панирани тиквички с галета
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
08/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Хрупкави тиквички, които тръпнат в очакване на чаша бира и млечен сос"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр.
  • галета - 2 ч.ч.
  • царевично брашно - около 1 ч.ч.
  • брашно - 2/3 ч.ч. бяло
  • яйца - 3 бр.
  • черен пипер
  • чесън - на прах
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките, махнете техните дръжки и ги разрежете по дължина на две, след което всяка половинка се нарязва на дълги лентички. В купа разбийте добре яйцата с 2 с.л. вода.

В отделна чиния сипете бялото брашно, а в друга чиния смесете царевично брашно с чесъна, черен пипер и галетата.

Потопете лентичките тиквички в бялото брашно, след това в яйчената смес и накрая в сместа с галетата.

Наредете ги тава, в която предварително сте сложили хартия за печене. Полейте внимателно тиквичките с олио и ги изпечете до златисто (фурната е загрята на 200 градуса). Сервирайте със сос по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: