Начин на приготвяне
Измивате тиквичките и ги обелвате с картофобелачка. Нарязвате тиквичките на колелца със средна дебелина до 2 см.
Осолявате ги и добре разбърквате. Аз ги оставих в тава, като тавата бе леко под наклон.
Нека престоят 20 мин., да пуснат вода. След това разбивате яйцата с щипка сол. За разбиването аз ползвах тел.
Постепенно добавяйте брашното, сместа трябва да наподоби гъста смес, по-гъста и от кексово тесто. Идеята за тази гъста смес е да може лесно да полепне по тиквичките. Много по-лесно е отколкото продуктите да са поотделно, а и става много по-плътна панировка.
Слагате олио в тиган да се нагорещи, а вие сложете няколко колелца в сместа. След като е добре загрята мазнината, слагате вече потопените в сместа тиквички да се пържат до златисто от двете страни.
След като извадя вече изпържените тиквички, винаги слагам кухненска хартия в купата, за да може да се отцедят от мазнината.
Ако обичате сос към тях, можете да си направите млечен сос с чесън.
Пухкавите панирани тиквички са много вкусни.