Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Боб яхния с македонска наденица на скара

Боб яхния с македонска наденица на скара

Боб яхния с македонска наденица на скара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • боб - 250 г сварен
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр
  • наденици - 2 бр.
  • сол
  • чубрица
  • червен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме на котлона тенджера със зехтин. Добавяме нарязаните на много дребно лук, морков и чушка.

Запържваме докато лукът стане златист, като след това прибавяме нарязаните на малки кубчета домати.

Към сместа добавяме чубрицата и червения пипер и продължаваме да пържим. Предварително сме сложили да си сварим боба.

Когато доматите се запържат добре, добавяме сварения боб и малко вода. След като заври оставяме на бавен огън да къкри, докато се сгъсти.

През това време вземаме наденицата и я отрязваме наполовина. Слагаме я на скарата, за да се запече.

Сервираме в чиния, като поставяме от яхнията и отгоре слагаме наденицата.

Боб яхнията с македонска наденица на скара е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: