Начин на приготвяне
Поставяме на котлона тенджера със зехтин. Добавяме нарязаните на много дребно лук, морков и чушка.
Запържваме докато лукът стане златист, като след това прибавяме нарязаните на малки кубчета домати.
Към сместа добавяме чубрицата и червения пипер и продължаваме да пържим. Предварително сме сложили да си сварим боба.
Когато доматите се запържат добре, добавяме сварения боб и малко вода. След като заври оставяме на бавен огън да къкри, докато се сгъсти.
През това време вземаме наденицата и я отрязваме наполовина. Слагаме я на скарата, за да се запече.
Сервираме в чиния, като поставяме от яхнията и отгоре слагаме наденицата.
Боб яхнията с македонска наденица на скара е много вкусна.