Копривени шницели

Копривени шницели
Снимка: Хубена Славова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Ако знаете само колко са вкусни, няма да оставите необрана полянка с коприва"

Необходими Продукти

  • коприва - 1 кг прясна или 2 големи шепи сушена
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 200 г
  • джоджен
  • кимион
  • царевично брашно - колкото поеме
  • За соса
  • кисело мляко - 400 г
  • чесън - 3 скилидки
  • копър - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарваме копривата, изцеждаме я добре и я нарязваме на ситно (процедурата е същата и при сушената).

Слагаме ориза да се вари в подсолена вода в съотношение 3:1 .

Смесваме копривата и ориза в купа, добавяме яйцата, натрошеното сирене и подправките. Разбъркваме добре.

Полека започваме да добавяме царевичното брашно до получаване на меко и лепкаво тесто.

В дълбок съд с нагорещена мазнина, слагаме от сместа с лъжица и пържим до порозовяване.

Сервираме с предварително приготвения сос от киселото мляко, счуканите скилидки чесън и ситно нарязан копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: