Начин на приготвяне
В купа поставете каймата, добавете настърганите скилидки чесън, босилека, 1 с.л. сметана, черен пипер и сол на вкус. Замесете много добре и оставете настрани.
В тиган нагрейте 2 с.л. олио и поставете нарязания на полумесеци лук и запържете до омекването му, оставете настрани да се охлади. Отделно обелете и нарежете на малки кубчета яйцата, смесете ги с майонезата и разбъркайте добре до еднородна смес.
В тава. намазана с олио, оформете 8 броя сплескани кръгли кюфтета от каймата и ги подредете на разстояние. Върху всяко от тях поставете първо запържения лук, после смес от яйца и майонеза едно върху друго.
Настържете картофите, овкусете ги с черен пипер и сол на вкус и ги разпределете на купчинка (като купа сено) върху кюфтетата.
Настържете кашкавала и го разпределете върху картофите, отгоре поставете и размажете по малко от сметаната, за да се получи по мека кашкавалената коричка.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 40-45 минути до златиста коричка.