Пълнени чушки с ориз и гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
12/07/2012
"Толкова са вкусни и ароматни, че чак на втората чушка ще разберете, че са и постни "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 618
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пълнени Чушки

Начин на приготвяне

Чушките се измиват и изтърбушват. В 100 мл олио се запържва скълцания лук, след което се добавя измитият ориз, 2-3 нарязани дребно домата и гъбите. Добре се разбърква и след като се запържи, се долива 1 ч.ч. топла вода. Овкусете със сол и черен пипер и оставете оризът да поеме течността.

Напълнете чушките с плънката и потапяйте отвора в брашно. Подреждат се в подмазнена тава. Отделно загрейте 4-5 с.л. олио и запържете останалите 3-4 настъргани домата. Разредете запръжката с 1 ч.ч. гореща вода.

Залейте напълнените чушки със запръжката и сложете да се изпекат до готовност в загрята на 180 градуса фурна, като ги обърнете по веднъж по средата на печенето. Поднесете пълнените чушки с ориз и гъби с малко скълцан магданоз.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 10
4 7
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
maria
maria
10.08.2018 07:21
Страхотна рецепта, аз сложих и малко маслини в ориза, стана чудесно. Благодаря за рецептата :)
0
0
olga
olga
11.07.2013 16:57
Като се подредят в тавата,във фурната ли се слагат и на колко градуса?
1
0
asq
asq
05.07.2013 15:39
Не пише на колко градуса да е фурната ?
0
0