Начин на приготвяне
В тиган с 1 с.л. вода и олио се размива каймата, за да стане на малки бучици. Леко се запържва, след което се добавят нарязаните зеленчуци наведнъж.
Сотират се хубаво и към тях се изсипва оризът - измит и отцеден. След 1-2 мин се добавя 1 ч.ч. топла вода и когато тя се поеме, се добавят подправките.
Разбърква се хубаво сместа и така плънката е готова.
Пиперките се измиват, махат се внимателно дръжките. Дръжката се подрязва почти до долу и се отрязва семената част.
С лъжица се поставя част от плънката рехаво - затваря се с приготвената дръжка и се подрежда в тава. Така се пълнят всички пиперки.
В тавата с пиперките се налива вода - толкова, че да не ги облее изцяло. Поръсва се сол на вкус и се полива 2-3 с.л олио.
Приготвените пълнени пиперки се поставят във фурната, загрята на 200 градуса.
След 30 мин или когато отгоре пиперките са поизпечени се включва само долният реотан.
За соса млякото, яйцето и солта се разбиват хубаво. Постепенно се темперират с бульона, който се излива внимателно между пиперките.
Когато сосът на пиперките отново заври хубаво - фурната се изключва.
Готовите пълнени чушки се поднасят топли. Да ви е сладко!
Коментари