Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени чушки с гъби, кайма и ориз

Пълнени чушки с гъби, кайма и ориз

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Пълнени чушки с гъби, кайма и ориз1 / 6
28/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Сърцето ни е голямо и в него винаги има място за още едни вкусни пълнени чушки с гъби, кайма и ориз"

Необходими Продукти

  • пиперки - 12 бр.
  • кайма - 250 г
  • ориз - 1 ч.ч./180 г/
  • червен лук - 1 бр.
  • печурки - 4 бр. средни гъби
  • пиперка - 1/2 бр.
  • морков - 1 бр. по среден
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • за млечният сос
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • бульон от чушките - 1/2 кофичка от киселото мляко
  • яйца - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • магданоз - няколко стръкчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с 1 с.л. вода и олио се размива каймата, за да стане на малки бучици. Леко се запържва, след което се добавят нарязаните зеленчуци наведнъж.

Сотират се хубаво и към тях се изсипва оризът - измит и отцеден. След 1-2 мин се добавя 1 ч.ч. топла вода и когато тя се поеме, се добавят подправките.

Разбърква се хубаво сместа и така плънката е готова.

Пиперките се измиват, махат се внимателно дръжките. Дръжката се подрязва почти до долу и се отрязва семената част.

С лъжица се поставя част от плънката рехаво - затваря се с приготвената дръжка и се подрежда в тава. Така се пълнят всички пиперки.

В тавата с пиперките се налива вода - толкова, че да не ги облее изцяло. Поръсва се сол на вкус и се полива 2-3 с.л олио.

Приготвените пълнени пиперки се поставят във фурната, загрята на 200 градуса.

След 30 мин или когато отгоре пиперките са поизпечени се включва само долният реотан.

За соса млякото, яйцето и солта се разбиват хубаво. Постепенно се темперират с бульона, който се излива внимателно между пиперките.

Когато сосът на пиперките отново заври хубаво - фурната се изключва.

Готовите пълнени чушки се поднасят топли. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
И аз скоро правих такива! Гъбите наистина придават много приятен вкус на плънката!
28.10.2017 15:48
3