Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Постни пълнени чушки с гъби и ориз

Постни пълнени чушки с гъби и ориз

Постни пълнени чушки с гъби и ориз
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Постни, но много вкусни пълнени чушчици"

Необходими Продукти

  • чушки - 5 бр.
  • печурки - 2 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • течна сметана - 3 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • сол
  • вода - 2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме гъбите и лука. Нарязваме ги на ситно. В тиган поставяме олио и прибавяме готовите нарязани лук и гъби.

Задушаваме ги докато омекнат. Прибавяме и ориза, червения пипер и разбъркваме добре. Добавяме и водата. Оставяме на огъня докато оризът омекне и поеме самата водата.

След това добавят сметаната, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме добре и с получената смес пълним чушките.

Готовите чушки нареждаме в тава поливаме с вода до половината и печем до готовност. Поднасяме ги топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: