Начин на приготвяне
Активира се маята, като се натрошава в чаша хладка вода с 1 с. л. захар и оставяме да бухне. С останалите продукти се замесва тесто и оставяме да втаса 1 час, покрито с фолио.
Отделят се три еднакви топчета, разточват се на кръг, всеки се намазва с олио и нареждаме един върху друг.
С точилка се разточват трите кори заедно, нарязват се на 8 триъгълника и всеки се навива на кифличка. Срязват се на две части през средата и нареждаме парченцата в тава върху хартия за печене.
В средата поставяме голямо плоско топче, а останалото малко тесто се разточва на кръгла кора, като малка чинийка, и се нарязва на 8 триъгълника. Седем от тях се срязват през средата и връхчето се промушва през разреза, за да се получи листенце.
Нареждат се като лъчи, последното триъгълниче се оформя на топчета. Намазват се с разбит жълтък, топчетата се овалват в микс от семена, поръсваме в средата сусам.
Печем в загрята фурна на 170 градуса за 40 минути.
От бял и зелен фондан се разточва кора и по шаблон се изрязват лебеди, оформят се три цвята на кала, които се набождат с клечки за зъби в питката, а лебедите се намазват с малко мед и залепваме в средата.
Питката булчинска радост е готова.