Начин на приготвяне
Разбърках си маята с 400 мл топло мляко, 1 ч.л. захар и няколко лъжици брашно.
Като шупна я добавих към 400 г брашно, 1 яйце, 3-4 с.л. олио, сол и замесих меко тесто, като постепенно добавях останалото брашно.
Пое около килограм. Когато спря да лепи по ръцете, го ударих 100 пъти в масата. Оставих да втаса хубаво и оформих питката.
Оставих я да почине още 15 минути, след което направих няколко разреза, за да си гарантирам равномерното изпичане и я мушнах в предварително загрята на макс фурна, която намалих на 200 градуса на най-долна скара.
Пече се до приятен загар. Изпечена е, когато при почукване се чува кух звук.
Хрупкавата питка е готова.
Коментари
Благодаря , че сподели. Поздрав!
Благодаря за рецептата