Пържени тиквички със сос Винегрет

Валена
Валена
Новак
13/07/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 561
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

  • тиквички - към 1 кг
  • сол
  • брашно - за овалване
  • нишесте - натурално, за овалване
  • олио - за пържене
  • яйца - 2 броя
  • олио - 100 мл
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • оцет - 1 и 1/2 ч.л.
  • лук - 3 стръка зелен
  • магданоз - 2 с.л. скълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и подсушете тиквичките. Нарежете ги на кръгчета и ги посолете.

Потапяйте всяка тиквичка в смесени равни части брашно и нишесте и пускайте да се пържат до златисто в сгорещена мазнина.

Сварете твърдо яйцата, обелете ги и ги намачкайте или нарежете ситно.

Разбъркайте 100 мл олио с водата, оцета и сол на вкус. Добавете натрошените яйца, скълцания лук и магданоз.

Добре разбийте с телена бъркалка. Ако сос Винегрет се получи гъст, разредете го с малко вода или оцет.

Поднесете пържените тиквички с така приготвения сос Винегрет.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар