Начин на приготвяне
В тавичка поставяме чушките без да им отстраняваме семките. Включваме фурната и печем до готовност, като ги обръщаме от двете страни.
След като са готови ги поставяме в съд с капан и оставяме да постояват така за определено време, за да могат по-лесно да се белят.
През това време обелваме доматите и нарязваме на парчета. В тавичка, която предварително сме поръсили с олио, изсипваме доматите като върху тях нареждаме и вече обелените пиперки. Почистваме чесъна от люспите и нарязваме.
Ако искате да е по-ситно, може да го прекарате през пресата за чесън. Върху пипера поръсваме чесъна и нарязания магданоз.
Така поставяме във фурната тавата и печем до извиране на доматения сок.
Вадим от фурната счукваме яйцата и пак поставяме до запичането на самите яйца. Поднасяме, като пожелание може да се поръси със ситно нарязан магданоз.