Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Содена питка с типово брашно

Содена питка с типово брашно

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Содена питка с типово брашно
Снимка: Аника Войт
1 / 2
15/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Содена питка с типово брашно, с която ще очаровате своите гости"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 400 г
  • типово брашно - 700 г
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете в купа киселото мляко заедно със содата бикарбонат.

Разбъркайте и изчакайте млякото да шупне. Пробвайте солта и захарта и разбъркайте.

Започнете постепенно да добавяте и предварително пресятото брашно.

Разбъркайте добре с дървена лъжица или пръсти при всяко добавяне от брашното.

Получава се лепкав тесто, но не добавяйте повече брашно.

Оформете плоска содена питка, като преди това набрашните ръцете си. По желание може да отделите и малко тесто за украса.

Печете вашата содена питка с типово брашно в предварително загрята фурна на 200 градуса около 25-30 минути на средна скара.

Щом се изпече питката, извадете я и я завийте с чиста кърпа за 10 минути.

Да ви е сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: