Лесна мусака

ДеницаДеница
Новак
13
83
14
15
19/08/2017
"Ако за първи път ще правите мусака, това е вашата рецепта"
Приготвяне10 мин.
Готвене70 мин.
Общо80 мин.
Порции8 парчета
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 241
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се нарязват на ситно, картофите - на кубченца, доматите се настъргват.

Всичко се слага в тава и се обърква добре заедно с каймата и 1 ч.ч. вода.

Печем 60 мин в загрята фурна на 220 градуса.

За заливката в 3 с.л. олио се изпържват 4 с.л. брашно. Разрежда се с 250 мл студена вода. Сол на вкус. Бърка се непрекъснато, за да не станат бучки. Щом се сгъсти добре, се отмества от огъня и се прибавя 1 разбито яйце и 2-3 лъжици кисело мляко.

Така приготвеният Бешамел е заливката. Допича се на горен реотан.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар