Начин на приготвяне
Тази мусака не се пече и не се залива, по-скоро е с вкус на мусака и с вид на яхния.
Почистете зеленчуците. Картофите и моркова нарежете на кубчета. Лука и чесъна нарежете на дребно, а чушката на парчета.
Загрейте зехтина в по-голяма тенджера на силен котлон, сложете лука и запържете до омекване, след което накъсайте каймата и я добавете. Разбъркайте и с помощта на шпатула раздробете парчетата кайма. Запържете до златист цвят на каймата.
Намалете котлона на средна температура, добавете картофите и морковите, гответе 5 мин. Накрая добавете чесъна и чушката, разбъркайте, запържете за минута и сипете доматите.
Посолете и подправете на вкус с подправките и лъжичка захар. Лютият пипер е по желание за по-пикантен вкус.
Сипете бульона и оставете под капак за 30 мин. да поври до готовност и намаляване на течността.
Междувременно разбърквайте, за да не захване на дъното. Накрая махнете дафиновия лист, поръсете със свеж магданоз и поднесете.
Лесната мусака в тенджера е много вкусна.
Коментари