Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шницели»Шницели с бира и три вида гарнитура

Шницели с бира и три вида гарнитура

Шницели с бира и три вида гарнитура
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Каквото и да си говорим, гарнитурата е важна, а този шницел се е уредил с цели три"

Необходими Продукти

  • За шницелите
  • кайма - 500 г
  • картофи - 4 бр.
  • бира - 250 г
  • брашно - 100 г
  • яйца - 2 - 4 бр.
  • черен пипер
  • чубрица
  • пресен лук - 1/2 връзка
  • мазнина - за пържене
  • за гарнитурата
  • домати - 4 - 5 бр.
  • краставици - 2 - 3 бр.
  • картофи - 500 г
  • прясно зеле - 1/2 бр.
  • пресен лук - 1/2 връзка
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • балсамов оцет
  • хималайска сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставяме картофите и варим до готовност, като четири броя оставяме за каймата, а останалите за гарнитурата.

След като са готови ги настъргваме и поставяме в съд, като към тях прибавяме каймата. Разбъркваме добре.

Пресния лук нарязваме на ситно и него прибавяме към каймата и всички останали продукти. Всичко се омесваме добре, като оформяме шницелите с ръка.

Пържим в тиган със сгорещена мазнина.

За гарнитурата:

След като сме сварили картофите ги нарязваме на ситно, поръсваме с нарязания на дребно пресен лук и овкусяваме.

По същия начин нарязваме доматите, краставиците, зелето с морковите. В чиния поставяме по един шницел и прибавяме част от трита вида гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: