Начин на приготвяне
Пъдпъдъчното месо е нежно и много вкусно. Така приготвени пъдпъдъците, са едно изискано ястие, достойно за ресторант.
На дъска за рязане, пригответе нарязан розмарин, градински чай, мащерка (предварително измити).
Измийте и подсушете пъдпъдъците. Поставете ги в голяма купа, поръсете ги с малко зехтин и няколко зърна черен пипер, сока на един портокал: покрийте ги и ги мариновайте на хладно място за час.
Отцедете от маринатата подсушете ги, осолете ги вътре и ги напълнете със смес от краве масло и нарязани ароматни билки.
По този начин ще получите наистина вкусни печени пълнени пъдпъдъци.
Вземете тава за печене, сложете пълнените пъдпъдъци. Подправете със сол и ги полейте с няколко супени лъжици зехтин, на дъното на тавата сипете виното.
Наредете около тях, ако желаете, нарязани тиквички или картофи, каквото обичате.
Нарежете глава лук на две и една цяла небелена глава чесън, сложете ги в тавата около пъдпъдъците.
Гответе пъдпъдъците в горещата фурна на 200°С за 30 минути или докато получат апетитна златисто-кафява коричка.
Поставете пъдпъдъците, пълнени с билки на фурна в 4 отделни чинии, поръсете ги със соковете от готвенето и сервирайте, ако желаете, със зеленчукова капонатина.
Насладете се на този вкусна рецепта с пъдпъдъци!