Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Дивеч»Пъдпъдъци, пълнени с билки на фурна

Пъдпъдъци, пълнени с билки на фурна

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Пъдпъдъци, пълнени с билки на фурна
Снимка: Ivelina
1 / 3
14/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
65 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
95 мин.
Порции
2
"Има ли пъдпъдъци, има и рецепта за пъдпъдъци на фурна - пожелаваме на всеки да ги опита"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъци - 4 бр.
  • градински чай - 1 стрък
  • розмарин - 1 стрък
  • мащерка - 1 стрък
  • зехтин - екстра върджин на вкус
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • портокали - сока на 1
  • масло - 40 г
  • бяло вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъдпъдъчното месо е нежно и много вкусно. Така приготвени пъдпъдъците, са едно изискано ястие, достойно за ресторант.

На дъска за рязане, пригответе нарязан розмарин, градински чай, мащерка (предварително измити).

Измийте и подсушете пъдпъдъците. Поставете ги в голяма купа, поръсете ги с малко зехтин и няколко зърна черен пипер, сока на един портокал: покрийте ги и ги мариновайте на хладно място за час.

Отцедете от маринатата подсушете ги, осолете ги вътре и ги напълнете със смес от краве масло и нарязани ароматни билки.

По този начин ще получите наистина вкусни печени пълнени пъдпъдъци.

Вземете тава за печене, сложете пълнените пъдпъдъци. Подправете със сол и ги полейте с няколко супени лъжици зехтин, на дъното на тавата сипете виното.

Наредете около тях, ако желаете, нарязани тиквички или картофи, каквото обичате.

Нарежете глава лук на две и една цяла небелена глава чесън, сложете ги в тавата около пъдпъдъците.

Гответе пъдпъдъците в горещата фурна на 200°С за 30 минути или докато получат апетитна златисто-кафява коричка.

Поставете пъдпъдъците, пълнени с билки на фурна в 4 отделни чинии, поръсете ги със соковете от готвенето и сервирайте, ако желаете, със зеленчукова капонатина.

Насладете се на този вкусна рецепта с пъдпъдъци!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: