Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Средиземноморски пай

Средиземноморски пай

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Средиземноморски пай1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Специално за всички почитатели на Средиземноморската кухня - вкусен средиземноморски пай"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр., леко разбити
  • кисело мляко - 2 ч.ч. (500 мл)
  • сирене - 500 г, фета
  • зехтин - 2/3 ч.ч. (180 мл)
  • сол - на вкус
  • тесто - 12 бр. листа замразено и размразено или кори за баница - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Квадратна форма за печене се покрива с хартия за печене. Яйцата, киселото мляко, сиренето и 4 с.л. от зехтина се размесват добре. Добавя се сол, ако е нужно.

Тестените листа се разстилат и покриват с влажна кърпа. Тавата се покрива 4 листа, като всеки един лист се намазва с четчица със зехтин.

Половината от сирената смес се разстила върху него. Редят се още 4 листа, като леко се намачкват, за да могат добре да се поберат във формата за печене.

Разстила се останалата половина от сместа и се покрива в още 4 листа, като всеки път между листата се слага зехтин. Цялата повърхност се дупчи с вилица. Пече се около 25-30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка: