Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с червено цвекло

Ризото с червено цвекло

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Ризото с червено цвекло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 400 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 3 скилидки, нарязани
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • бульон - 500 мл зеленчуков
  • зехтин - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • пармезан - 2 - 3 с.л. настърган
  • орехи - натрошени, за поднасяне
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте цвеклото, обелете го, нарежете на дебели филии, подредете го в тава, покрита с алуминиево фолио и го изпечете, докато омекне. След това го пасирайте.

Загрейте зехтина в тенджерка и запържете скълцания лук и чесъна, след което добавете ориза и бъркайте, докато и той се запържи.

Излейте виното, разбъркайте и изчакайте алкохолът да се редуцира. Започнете да добавяте по една част от топлия зеленчуков бульон.

Щом оризът поеме течността, добавяйте още и така, докато оризът е готов. След това добавете пюрираното цвекло, маслото и овкусете с подправки.

Снемете ризотото от котлона и го разбъркайте с настъргания пармезан. Поднесете порция от ризотото с червено цвекло, поръсено с малко натрошени орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
44
30
22
10
Дай твоята оценка: