Начин на приготвяне
Измийте тиквичките и ги разрежете на три през средата. Издълбайте ги и заделете вътрешността. Подредете ги в глинен гювеч.
В тиган загрейте малко мазнина и запържете лука, който предварително сте нарязали на дребно. Добавете каймата и пържете, докато промени цвета си.
Нарежете вътрешността на тиквичките на дребно и ги добавете при каймата. Изчакайте 5 минути, сложете ориза, предварително измит и подправките.
Запържете за няколко минути и сложете доматеното пюре, а след това налейте 1 ч.ч вода. Изчакайте оризът да поеме водата и изключете.
Разбийте яйцето в отделна купичка, а след това го добавете при ориза. Разбъркайте хубаво.
Напълнете тиквичките със сместа. Налейте вода в гювеча, затворете с капака и печете в студена фурна на 200 градуса до готовност.
Направете соса към пълнените тиквички, като запечете брашното в суха тенджера.
В купа разбийте жълтъците с киселото мляко. Разредете ги със соса от тиквичките при непрекъснато бъркане. Налейте соса при брашното и варете 5 минути. Изключете и излейте соса при тиквичките.
В тиган загрейте кравето масло. Добавете рендосаният половин морков. Запържете за кратко, колкото кравето масло да се оцвети. Прецедете и излейте при тиквичките.
Върнете пълнените тиквички с ориз и сос във фурната за още 15 минути.
Извадете и сервирайте топли поръсени с магданоз.