Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тиквички на Фурна»Пълнени тиквички с бял сос

Пълнени тиквички с бял сос

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Пълнени тиквички с бял сос
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 3
28/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Тиквички, вкусна плънка и сос - това е всичко, което можем да искаме от една чиния"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • тиквички - 4 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 1/2 бр.
  • доматено пюре - 1 ч.ч.
  • пармезан - грано падано или друго твърдо сирене
  • босилек
  • риган
  • червен пипер
  • индийско орехче
  • сол
  • черен пипер
  • за соса
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
  • босилек - 1/2 връзка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбаваме тиквичките, като отстраняваме вътрешността им.

Запържваме моркова и чесъна, нарязани на ситно. Добавяме каймата и бъркаме, докато стане на трохи.

Прибавяме доматеното пюре, малко вода и овкусяваме с подправките.

След като течността изври, сваляме от котлона.

Пълним тиквичките с тази смес и поръсваме с настърганото сирене.

Печем класическите пълнени тиквички за около 20-30 мин, като не забравяме да добавим малко вода в тавичката.

Приготвяме млечен сос като пасираме зелените подправки с малко сол и зехтин и така полученото песто добавяме към млякото.

Поднасяме пълнените тиквички с бял сос и пестото

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: