Начин на приготвяне
Прясното мляко и яйцата ги охлаждаме на стайна температура. Яйцата разбиваме заедно със захарта с помощта на миксер в купа.
На тънка струйка сипваме олиото и разбиваме без да спираме. После слагаме и прясното мляко. Пресяваме брашното с бакпулвера и го прибавяме на части към кашата.
След като сме разбили всичко прибавяме есенцията ром и разбъркваме. Кашата, която се е получила, става жълта, пухкава и с аромат на ром. Намазняваме с олио форма за кекс и набрашняваме.
Изливаме 1/3 от кашата и поръсваме с 1 с.л. смляно кафе. После пак изсипваме 1/3 от кашата и поръсваме с още 1 с.л смляно кафе. Следва пак каша - последната 1/3 част.
Печем кекса в топла фурна на 180 градуса до готовност. Като се изпече го обръщаме и поръсваме с пудра захар.