Шоколадова торта с ягоди и мед

Шоколадова торта с ягоди и мед

Шоколадова торта с ягоди и мед
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
26/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви60 мин.
Общо80 мин.
Порции14
"Парче шоколадова торта винаги е добра идея, нали така?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер. Добавете олиото, киселото мляко, какаото и меда и разбъркайте до еднородност. Прибавете пресятото брашно с бакпулвера и разбъркайте до поемането на брашното.

Покрийте дъното на тава с подвижен ринг с домакинска хартия. Изсипете сместа и изпечете блата до готовност в загрята фурна до 190-200 градуса.

Охладете блата и го разрежете на две части през средата - да се получат два блата.

Сиропирайте охладените блатове с топъл захарен сироп, като предварително сте заварили водата и захарта до кипване.

Направете крема, като смесите праховата консистенция и прясното мляко, а след това разбиете с миксер.

Сложете единия блат в подходяща чиния. Намажете с крем и поръсете с парченца ягоди. Сложете втория блат и отново намажете с крем. Оформете тортата.

Гарнирайте със свежи ягоди и роза, направена от захарна маса.

Поръсете с течен шоколад и настърган шоколад на едро ренде. Оставете тортата на хладно за 3-4 часа, преди да поднесете.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: