Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофи под солена шуба

Картофи под солена шуба

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Картофи под солена шуба2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг пресни
  • брашно - 250 г
  • яйца - 1 белтък
  • масло - 50 г
  • риган - 1 с.л. сушен
  • розмарин - 1 ч.л.
  • морска сол - 1 ч.ч. едра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре пресните картофчета, като при нужда ги разполовете. Смесете заедно в купа брашното, морската сол, подправките, белтъка и 100 мл вода. Разбъркайте сместа добре.

Намазнете добре тава сипете част от сместа в нея, а отгоре оваляните в сместа картофи. Може направо да ги сипете в тавата и да разпределите отгоре солената шуба.

Сложете ястието да се пече за около 40 минути в загряна на 210 градуса фурна. След като картофите са готови, начупете кората с остър уред и извадете картофите.

Поднесете ги с гарнитура по желание и поръсени с разтопено масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
41
32
21
10
Дай твоята оценка: