Начин на приготвяне
Яйцата ги разбиваме с олиото. Сипваме и киселото мляко и отново разбиваме. Брашното го смесваме с бакпулвера и солта. Наливаме яйчената смес, като се разбиваме, за да няма бучки.
Спанакът го попарваме с вряла вода, отцеждаме и го накълцваме на ситно.
Тестото го разделяме на три равни части. Към едната част добавяме наситнения спанак, към втората – червения пипер, а третата си я оставяме така.
От всяка част оформяме блат във форма за печене с подвижно дъно с диаметър около 20 см, застлана с хартия за печене.
Блатовете ги печем за 15 минути в загрята на 180 градуса фурна. Охлаждат се и се заравняват, ако имат нужда.
Маслото го разбиваме с миксер може и на ръка. Добавяме натрошеното сирене и крема сиренето и разбъркваме. Сипваме сварените картофи, морковите, добавяме шунката, шпек колбас и нарязаните маслини на кубчета, както и наситнения копър, слагаме и малко чубрица. Разбъркваме хубаво.
Върху червения блат разпределя половината плънка.
Поставяме си зеления блат и си го намазваме с останалата плънка.
Похлупваме си го с белия блат.
Солената торта я прибираме в хладилник за няколко часа.
Добър Апетит!