Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Франзели»Франзела с яйчен пастет

Франзела с яйчен пастет

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6167842
Франзела с яйчен пастет2 / 2
26/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
18
"Бърза и вкусна идея за засищане на глада"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 6 бр.
  • крема сирене - 125 г
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • чубрица - на вкус/ситно смляна
  • кашкавал - около 100 г
  • краставици - 6 - 7 колелца
  • ленено семе - 1 с.л.
  • франзела - 1 бр. пълнозърнста
  • зехтин - около 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Франзелата се нарязва на филийки с дебелина около 1 см. Нарязаните фиики се нареждат в голяма тава и се заливат със зехтин.

Слагат се във фурна предварително загратя на 180 градуса и се запичат от двете страни.

След като са готови се изваждат от фурната и се оставят да изстинат.

Жълтъците се се отделят от яйцата и заедно с крем сиренето, солта, чубрицата и киселото мляко се объркват много добре.

Намазват се филиите с фантастичната на вкус смес. Преди да декорираме с кашкавала и краставицата поръсваме наредените филийки в плато или чиния за сервиране, с лененото семе.

Декорират се с краставица, която предварително сме разделили едно колелце на четири и кашкавал, които сме го нарязали на пръчици, наподобяващи кибритени клечки.

Стават невероятно хрупкави и вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Жълтъците сурови ли са?!
26.08.2017 15:59
1