Бисквитена торта с маскарпоне и шоколадова украса

Stefani1105Stefani1105Новак28550
26/08/2017
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 875
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • бисквити - 300 гр
  • маскарпоне - 250 гр(на стайна температура )
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • захар - 100 г ( количеството може да варира според личните предпочитанията )
  • шоколад - 100 гр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбъркайте маскарпонето заедно с половината захар. Разбийте 250 мл от сметаната докато се сгъсти, като постепенно добавяте другата половина от захарта към нея.

Прибавете сметаната към маскарпонето, ако се образуват бучки или ви е трудно да получите гладка смес може да разбиете крема за кратко с помощта на миксер. Накрая добавете ванилията и кремът е готов.

Потапяйте за кратко всяка бисквитка в млякото, а след това я подредете в избраната форма. Редувайте бисквитите и крема, докато продуктите свършат. Оставете тортата за 4 часа в хладилник да стегне.

След това разбийте останалата сметана и с нея намажете тортата. Украсете тортата с разтопен шоколад и я оставете в хладилник, за да стегне шоколадът по-бързо.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар